• 2016 Duyurular

Diploma Eki Etiketi Ödül Töreni

Hava Harp Okulu, Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde "Diploma Eki Etiketi" almaya hak kazanmış olup ödül töreni 17 Aralık 2014 tarihinde HHO personelinin de katılımıyla Ankara'da gerçekleşmişir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

26.12.2014

Hava Harp Okulu Komutanlığı 2014 Yılı Yıldız Takma/Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni Basın Duyurusu

2014 Yılı Yıldız Takma/Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni ile ilgili basın duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

26.08.2014

4. Ulusal Havacılık Şenliği

4'üncü Ulusal Havacılık Şenliği 08 - 09 Ağustos 2014 tarihlerinde Yalova Hava Meydan Komutanlığında icra edilecektir. Detaylı bilgi için tıklayınız

01.08.2014

HİTEK Basın Duyurusu

HİTEK Basın Duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

16.06.2014

EUAFA Makale Yarışmasında Birincilik

Avrupa Hava Harp Okulları (EUAFA) faaliyetleri kapsamında, her yıl üye ülke Hava Harp Okulu Öğrencileri arasında makale yarışması düzenlemektedir.Makale yarışmasının konusu;"UAV's and air power theory - do we need to rethink our approach to air warfare?" (İUS'lar ve hava gücü teorisi - hava harekatı konusundaki yaklaşımlarımızı yeniden gözden geçirmeli miyiz?) olarak belirlenmiştir.

Makale yarışmasına üye ülkelerden gönderilen 13 makale değerlendirmeye alınmış ve bu makaleler arasından son sınıf Hava Harbiyeli 3809 Onur MANAP "A SWOT Analysis of UAS: Unmanned Revolution" isimli makalesiyle Birincilik Ödülüne layık görülmüştür.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız.

13.06.2014

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü, Lisansüstü Sivil Öğrenci Alımı

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü 2014-2015 Eğitim öğretim yılı lisansüstü sivil öğrenci alım duyurusu için tıklayınız.

06.06.2014

Çanakkale Kültür Gezisi

Hava Harbiyelilerin tarih bilincini geliştirmek amacıyla 02-04 Mayıs 2014 tarihinde Çanakkale Kültür Gezisi icra edilmiştir.

Faaliyet fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.

08.05.2014

26'ncı Plastik Model Uçak Yarışması (Uluslararası)

26'ncı Plastik Model Uçak Yarışması (Uluslararası) basın duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

01.05.2014

Hava Harbiyelilerin Amerika Başarısı

ABD'de düzenlenen 16 farklı ülkeden toplam 80 üniversite takımının katılım sağladığı ve kıyasıya bir rekabetin yaşandığı 18'inci uluslararası uçak tasarım yarışması "AIAA Design/Buid/Fly(Tasarla/Yap/Uçur)" da Hava Harp Okulu ekibi genel sıralamada 14'üncü olmuş, yarışmaya Türkiye'den katılan 7 takım arasında en iyi dereceyi elde etmiştir.

(Yarışmaya katılan bazı üniversitelerin dereceleri: Virginia Tech. 22, Georgia Tech. 24, Cornell 31, Embry Riddle Havacılık Üniversitesi 42)

Yarışma fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.

28.04.2014

26'ncı Plastik Model Uçak Yarışması (Uluslararası) ve 5'inci Ulusal Salon Model Uçak Yarışması

26'ncı Plastik Model Uçak Yarışması (Uluslararası)

5'inci Ulusal Salon Model Uçak Yarışması

06.04.2014

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Faaliyetleri

İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif'i Anma Günü etkinlikleri 12 Mart 2014 tarihinde Şehit Pilot Üsteğmen Muzaffer ERDÖNMEZ Konferans Salonunda icra edilmiştir.

Faaliyet fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.

02.04.2014

Harbiyelilere İTÜ EMÖS'ten 3'üncülük Ödülü

Hava Harp Okulu Öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK) tarafından her yıl düzenlenen Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu (EMÖS) kapsamındaki "Bir ProjEM Var Diyorsan" yarışmasında 3'üncü olma başarısı göstermişlerdir.

03.03.2014